Åka buss

Att åka buss är ett jävla helvete. Jag svettas som en gris, luktar förmodligen skit. Vad ska man göra finns inte mycket att göra, det är ju ingen fara bara en massa människor. Ändå känns det jobbigt. Ta det lungt och slappna av, är det enda jag kan göra. Du är bra, allt är ok, ta det lungt.

Jag överlevde denna gång också, det är dock ett helvete att ha både lukt- och bussfobi. Svettades verkligen ångestsvett så att jag luktade trasa.

Bra sida med fakta om produktinformation

Dags för ett nytt tips, idag vill jag presentera för er en sida men mängder av fakta, prisuppgifter och information. Webbplatsen innehåller en mängd olika artiklar sorterade under olika kategorier. På sidan hittar du intressant och användbara texter som handlar om allt från takfönster till damskor. Jag gillar sidan eftersom artiklerna verkligen är informativa och väldigt välskrivna.

Lite spännande är att jag hamnade på sidan mest av en slump, jag slösurfade efter maten och tänkte se om jag kunde hitta en ny sommarjacka. Efter att ha tittat runt bland ett antal olika webbutiker bestämde jag mig för att söka efter lite billigare märken som Blend och Logg och hamnade då på artikelsidan. Skall bli spännande att se hur sidan växer i storlek och omfång.

Sprid kunskap

Det finns mycket vettig fakta och information att hitta på nätet. Själv brukar jag använda google som ett uppslagsverk. Fördelen med att söka fakta online istället för att läsa en bok är att det går så mycket snabbare och att det finns så mycket mer information. Det bästa är kanske ändå att det hela tiden tillkommer nya bloggar, sidor och webbplatser som sprider kunskap och information till andra människor. 

Idag tänkte jag, Sinbad, tipsa om en ny spännande faktasida som heter infoz. På den webbsajten hittar du artiklar och information om massor av olika företelser och saker. Se så se till att besöka faktasidan infoz och hjälp till att sprida kunskap över vårt land.

Besvärligt och svårlösligt bekymmer

Jag har just nu ett svårlösligt och besvärande bekymmer. Min svägerska har jag länge betraktat som en mycket betydelsefull person i mitt liv. Jag är kanske den enda utöver min bror som accepterat hennes speciella egenheter och egenskaper. Nu har jag emellertid sedan en tid tillbaka börjat störa mig rejält på henne. Hon tar åt sig äran av ätt vara en god förälder, kunna sköta ett arbete och vara fullständigt vuxen.

Visst jag missunnar henne inte detta. Det som däremot stör mig är ätt hon i förhållande till mig inte tvekar att beskriva mig som ungdom, icke ansvarstagande, slapp och som en lillebror. Jag känner inte igen mig i bilden det är inte jag som måste sova extra mycket om dagarna ständigt, inte ägnar sina barn någon uppmärksamhet, ägnar all tid till en massa andra saker än det basala för det orkas inte med. Min bror beskyddar henne likt hon vore gjord av porslin samtidigt blir det omöjligt att ta henne på allvar eftersom hon aldrig får ifrågasättas. Ständigt utslagen, ständigt trött, alltid orolig. Det gör mig arg och irriterad, inte att hon inte orkar utan att det mörkläggs. Alla vet men inget sägs!  Flodhäst i vardagsrum 100%, lever man nära blir man medberoende sägs det. Snart kan jag lämna denna ilska därhän, jag bygger en mur.


Framtidens klimat

Det globala klimatet kommer att förändras i framtiden, och detta innebär flera olika tänkbara scenarier för framtida klimatförändringar. Av avgörande betydelse för detta scenario är de antropogena utsläppen av växthusgaser.

Många mänskliga aktiviteter leder till utsläpp av växthusgaser, och den huvudsakliga utsläppskällan - sedan industrialiseringen tog fart - är förbränning av fossila bränslen.

Vilka de långsiktiga konsekvenserna är kommer de framtiden antropogena utsläpp av växthusgaser avgöra. Kanske dags för biltillverkarna att utveckla fordon som inte drivs på fossila bränslen.

Månen berättar om jordens klimat

Nyutvecklade fotometriska teleskopet mäter intensiteten av ljusstrålar från månen. Observationerna kan hjälpa forskarna att förstå klimatförändringarna på jorden.

När vi mäter jordens hud, får vi en ökad inblick i jordens klimat. Mätningar från teleskopet ger oss möjlighet att följa jordens temperaturutveckling på ett nytt sätt - det är ett bra komplement till satellitdata.

Den fotometriska Teleskopet mäter den så kallade jordens hud. Det är solens strålning, jorden kastar tillbaka till rymden och som träffar månen. Jordens hud uppstår då, när månen är belyst av solljus som reflekteras från jorden.

Observationer av jordens hud berättar indirekt om klimatförändringarna på jorden: Om temperaturen stiger, kommer avdunstning också att öka, och det bildas fler moln. Molnen reflekterar solljuset tillbaka ut i rymden, och en del av det reflekterade ljuset träffar månen. En indikator på teleskopet mäter sedan andelen av den mörka sidan av månen som lyses upp.

Teleskopet mäter styrkan i marken kontinuerligt och med 0,1 procent noggrannhet. Det är 10 gånger bättre än satellitmätningar med en precision på 1 procent. Denna exakthet är nödvändig om mätningarna från teleskopet skall kunna komma att användas för att studera klimatförändringar.

Svenska bostadsmarknaden övervärderad

Länge har enskilda mäklare och ekonomiska experter hävdat att den svenska bostadsmarknaden är en bubbla som är redo att spricka, när som helst. När den välkända tidningen The Economist deklarerade sin ståndpunkt i frågan, framträdde bilden av den svenska bostadsmarknaden som en kraftigt övervärderad marknad.

Priserna på hus i Sverige beskrivs som farligt höga och riskerna stora. Bara Länderna Australien, Frankrike och Hongkong anses ha mer övervärderade priser. Frågan är om Sverige kommer drabbas av en sprucken bostadsbubbla likt den i USA 2008?

Tror inte det blir något nytt hus i år för mig :-)
/Sinbad

Converse online frågor och svar om skor

Idag vill jag Sinbad tipsa om en ny riktigt schyst blogg converse online. På sidan converse online kan du ställa frågor om skor av märket converse och få svar via nätet. Sidan är nystartad så den är ännu relativt tom på innehåll men skaparna strävar efter att bli en av Sveriges största converse informationsdatabaser. Har du några frågor om Convese skor tveka då inte utan släng i väg en fråga online.


Hjälp Linda Varg få tillbaka sina Facebook vänner!

Vänskap är inte alltid lätt. Särskilt svårt tycks det vara att hitta vänner på nätet, Idol-kändisen Sara Varga hade 4000 fans och vänner som försvann över en natt. Aftonbladet uppger att hennes facebook konto hackats och att Varga blev utsatt för en såkallad "facerape". Nu hoppas jag att alla drar sitt strå till stacken och hjälper Varga återfå sin förlorade gemenskap. Visa att ni är riktiga facebook-kompisar och slut upp bakom denna kampanj och gör Lina glad som en varg genom att utöka hennes vänlista igen.Det är riktigt tråkigt när sådanna här stora tragedier händer men tyvärr händer dem ändå, då är det enda man kan göra att skratta åt eländet.

Ps. Jag googlade lite och hittade den här sidan där du kan läsa om vad facerape betyder.

/Sjöfararen

Sömn - varför så svårt att sova plötsligt?

Tja, sedan ungefär en vecka tillbaka i tiden har jag haft väldigt svårt att sova. Jag vet inte varför det skall behöva vara så svårt att somna men tydligen behöver det vara de. Först trodde jag det hade med solen att göra, jag vill minnas att jag brukade få svårt att sova efter rikligt solsken under mina barndomsår. Men nu har det ju regnat flera dagar och jag har fortfarande svårt med sömen. Vad ska jag göra? Snälla ge mig något bra råd, att räkna får hjälper inte ;-(


Sinbad - den nya sjöfararen på webben!

Skepp o ohoj! Det har blivit dags att sjösätta min nya blogg sinbad, här kommer ni kunna läsa om mitt liv och mina små och stora äventyr i vardagen. Ta chansen och följ med på en seglats genom livets ljusa och mörka farvatten. Kärlek, romantik, äventyr och galenskap allt hittar du på det vida webb-havet, det är också där du hittar mitt skepp och min besättning redo att strida mot faror och vinna den ljuva damens hand. Alle man ombord, nu kastar vi loss!
/Sinbad

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0